fbpx
new
Share:

5 цікавих факти про французький шансон: розповідає солістка «Notre Dame de Paris»

Коли ми чуємо словосполучення «Французький шансон», ми відразу уявляємо дивовижних виконавців – Едіт Піаф, Шарля Азнавура, Мірей Матьє. Але як багато ми знаємо про цей жанр?

Напередодні концерту «Mon Paris», який відбудеться 10 вересня в Caribbean Club Concert-Hall, пропонуємо розширити знання про французький шансон і ділимося цікавими фактами, які нам розповіла фіналістка «Голосу країни» і солістка «Notre Dame de Paris» Наталі Пічкур.

5 фактів про французький шансон, які вас здивують:

  1. Шансон, який ми знаємо, сформувався в кінці позаминулого століття в стінах театрів-кабаре. Тоді там не тільки танцювали канкан, а й співали. І тоді ж сформувався головний принцип шансону: це пісня, що виконується автором, як правило, в камерному приміщенні, пісня, в якій музика нерозривна з текстом, зазвичай сюжетним.
  1. Французький шансон, що користується величезною популярністю в народі, на своїй батьківщині деякий час був заборонений. Наполеон, перебуваючи на посаді імператора Франції, заборонив співати відверті пісні на вулиці і в громадських місцях, саме тому шансон довелося перемістити в кабаре.
  1. Іноземні пісні і кінофільми є непоганим «підручним» засобом для вивчення мови. Для тих, хто мріє опанувати мову Шарля Перо, Наполеона, Олександра Дюма і Коко Шанель, може бути корисним французький шансон. Оскільки композиції шансону – це реалістичні або наближені до них життєві історії, то, слухаючи ці пісні, цілком можливо вже на початковій стадії вивчення іноземної мови намагатися їх зрозуміти і навіть відтворити. Однак існують і певні труднощі, пов’язані з особливостями поетичних текстів. У піснях французького шансону нерідко зустрічається наступний прийом: до слів додаються зайві склади, які можуть заплутати недосвідченого учня.
  1. Джо Дассен – знаменитий французький співак. Музикант став зіркою Франції при тому, що мова не була рідною для артиста. Пісні Дассена звучали по всьому світу. Співак брав композиції, що вже виконувалися іноземними музикантами, і перетворював ці пісні в хіти. По суті, Джо Дассен був кавер-виконавцем. Слухачі знаходили національні мотиви у творчості шансоньє. Мало хто знає, що він мав українське коріння. Його два діда були родом з України, один з Одеси, інший з Галичини.
  1. Першим продюсером Патрісії Каас був французький актор Жерар Депардьє. Робота з Депардьє була одною з найважливіших подій на початку артистичної кар’єри. Суттєва частина її формули успіху – це постійні гастролі. В одному зі світових турне Каас відвідала 19 країн. В ході цього туру Каас дала концерт з метою збору коштів для жертв аварії на Чорнобильській АЕС перед аудиторією в 30 000 глядачів.

Вже 10 вересня в Caribbean Club Concert-Hall у виконанні Наталі Пічкур прозвучать легендарні композиції Едіт Піаф, Мірей Матьє, Лари Фабіан, Патрісії Каас, ZAZ і багатьох інших.

Купити квитки на концерт можна тут: http://bit.ly/2jXUxxR.

Останні новини
Caribbean Club відновлює роботу!

Caribbean Club відновлює роботу!

salsa

Знову! Salsa!

HAPPY 24h BIRTHDAY CARIBBEAN CLUB

HAPPY 24h BIRTHDAY CARIBBEAN CLUB

zachineno

11-го грудня ЗАЧИНЕНО