fbpx
new
Share:

Хуан Карденас: “Архітектура України мені здалася величною та мальовничою” 

Напередодні концерту іспанської зірки фламенко Хуана Карденаса у Caribbean Club Concert Hall, ми поспілкувалися зі співаком про мистецтво фламенко, його музичні вподобання та Україну.

Хуан, у вас дуже красивий тембр голосу і ви їм майстерно володієте. Як ви зрозуміли, що ваше життя та кар’єра будуть пов’язані саме з мистецтвом фламенко?

У моєму рідному місті з моменту свого народження, з першим кроком ти вже так, чи інакше пов’язаний з фламенко. Є люди, які навіть не слухають музику фламенко, але приходять на концерти, є професіонали і ті, хто має це за хобі. У моїй сім’ї любили і слухали фламенко та традиційну іспанську музику у жанрі “копла”, а потім, у колі друзів, з якими ми кожного дня зустрічалися, ми всі разом навчалися у цього Універсального Мистецтва.

Наскільки мені відомо ви зараз живете і працюєте у Берліні. Як німецька публіка сприймає фламенко та як часто відвідує концерти? Це широка аудиторія, чи все-таки вузьке коло експертів?

Німецька публіка поважає це мистецтво, на мою думку, у багатьох є гарна музична освіта. Є також декотрі зв’язки між Іспанією та Німеччиною на Майорці, на мою думку, тому цей стиль гарно сприймається і на концертах можна зустріти навіть експертів. На відміну від Іспанії тут немає концертів кожного дня, вони бувають раз чи два на місяць. Окрім мене тут живуть інші професіонали від фламенко: танцівники, гітаристи, вокалісти, вони виїжджають з концертами по різних містах Німеччини та світу.

Ви будете виступати у Caribbean Club Concert Hall вдруге, чим будете дивувати слухачів цього разу? Чи будуть якісь сюрпризи, які ви готуєте разом із Piano Flamenco Band?

Для концерту 1 серпня ми підготуємо одну з моїх найулюбленіших тем у стилі Булеріас, яка постійно супроводжує мене у моїй кар’єрі і тепер я матиму змогу заспівати її разом із чудовим колективом Piano Flamenco Band.

Яку музику ви слухаєте? Чи є улюблені виконавці, чи групи?

Я би збрехав, якби сказав, що слухаю вдома лише фламенко, бо мені подобається багато іншої музики. Звичайно, новини з музичного світу фламенко я шукаю завжди та слідкую за кращими співаками. Але мені подобається також слухати пісні інших іспанських виконавців: Пабло Лопес, Алехандро Санс. Із закордонних — MUSE та португальська співачка MARIZA та багато інших: від латино до класичної музики, я вважаю себе досить відкритим у музичних смаках.

Іспанська кухня прекрасна та різноманітна, чи любите ви готувати та що саме?

Вдома я готую прості страви: рис, салат, рибу з овочами, а для особливих моментів залишаю Tortilla de Patatas та знаменитий суп Сальморехо. Взагалі, я не великий кулінар, якщо порівняти мене з сестрою та мамою, але щось-таки умію.

Ви багато подорожуєте світом, але в Україні будете тільки вдруге, скажіть, що у нашій країні вас приємно вразило, а що здалося дивним?

З мого останнього приїзду мені запам’яталася архітектура, вона здалася мені величною та мальовничою, також — візерунок вуличок та зелених зон у старому місті. Не можу згадати, що я помітив щось дійсно дивне, але запам’яталися цілі алеї маленьких магазинчиків у підземних торгових центрах. Це як ціле підземне місто з його життям, людьми зі всього світу, які приходять та йдуть. 

1 серпня Хуан Карденас та Piano Flamenco Band у Caribbean Club Concert Hall подарують глядачам нову музично-хореографічну програму. Гостей чекають 70 хвилин пристрасних ритмів і мелодій у живому виконанні.

Останні новини
Caribbean Club відновлює роботу!

Caribbean Club відновлює роботу!

salsa

Знову! Salsa!

HAPPY 24h BIRTHDAY CARIBBEAN CLUB

HAPPY 24h BIRTHDAY CARIBBEAN CLUB

zachineno

11-го грудня ЗАЧИНЕНО